DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Ali Emiri Anadolu Lisesi

Mrt

e-Twinning projesi kapsamında yapılan projemiz  Eylül ayında başlamıştır.4 aylık projemiz Şubat ayı son haftası  itibariyle tamamlanmıştır. Projemizin amacı artan nüfus, sanayileşme, plansız kentleşme ve endüstriyel tarıma geçişle birlikte son yüzyılda su kullanımı ciddi oranda arttı. Son yıllarda karşılaşılan çevresel çekilme su kaynaklarını önemli ölçüde etkilemiştir. Değişen iklim nedeniyle dünyanın bazı bölgelerinde kuraklık arttı. Ayrıca temiz suya erişim giderek zorlaştı. Bu anlamda suyun değerini bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Amacımız Web2 araçlarını konu ve kazanımlarımıza entegre ederek öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini çeşitli etkinlikler yolu ile  su okuryazarlığını gelecek nesillere aktarmak ve suyun önemi konusunda farkındalık yaratmaktır.

Ock

AMAÇ:  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

“SAFAHAT” KONULU LİSELİLER ARASI ÇEVRİM İÇİ BİLGİ YARIŞMASI İÇİN OKULUMUZDA  ÇALIŞMALAR YAPILDI.

Mrt

Okulumuz öğrencileri münazara yarışmasında ikinci tura yükselmişlerdir Öğretmen ve Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuz Tarih öğretmenleri ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan " 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni " konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ali Emiri Anadolu Lisesi Kantin İhale ilanı