DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Ali Emiri Anadolu Lisesi

Ali Emiri Anadolu Lisesi

PEYAS MH.TEKEL CD.618.SK.KAYAPINAR/DİYARBAKIR
Vizyon
Türk Milli Eğitim ışığında paylaşımcı, katılımcı, özgün, araştırmacı, gelişen dünyanın getirdiği bilimsel, teknolojik ve kültürel yeniliklere her zaman açık, ülke ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliklere sahip, manevi değerlerini koruyabilen üretken, her zaman daha iyiyi hedefleyen kendisine güvenen, çevresini olumlu yönde etkileyen, çağdaş, dinamik, insan haklarına saygılı, laik ve demokrat bir kişiliğe sahip bireyler yetiştiren bir okul olmaktadır.
Misyon
Biz öğrencilerimizin sorumluluk bilinci içinde milli ahlaki ve manevi değerlerini koruyacak, yaşatacak çağın gerektirdiği genel kültür, bilgi, davranışlarını sergileyecek, öğrencilerimiz bireysel yeteneklerini ve farklılıklarını dikkate alarak öğrenmelerini sağlamak, bilgi çağında bilgiye ulaşmak becerisini özgür ve doğru seçim yapabilme yeteneğini geliştirmelerine destek olmak, kendini tanıyan, çevresi ile pozitif iletişim kurabilen, kendine ve toplum kalkınmasına faydalı olabilecek öz güvenli bir kişi olarak mesleğini başarılı bir şekilde icra edecek teknik personel ve işletmeci yetiştirmek ve yüksek öğretim kurumlarına kazandırmak için varız.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Şehir içi araçlarla